


Haha, sedan jag testade att gora denna müsli for ett par veckor sen har jag mer eller mindre fatt en ny hushallssyssla...den tar slut pa nolltid och har verkligen blivit en riktig favorit. Tur att man gillar att pyssla i koket!!
Receptet ar en egen modifiering av ett recept fran arla.se som heter Rostas Sportmüsli. Fint namn! Har kommer ett ungefarligt recept, blir lite olika varje gang...
Ca 1 liter havregryn, eller blandade sportgryn som jag testade denna gang
2 dl linfron
200 g sotmandel
Torkat apple och russin efter smak
1 dl vatten med liiite neutral olja
Valfritt: Lite fruktsocker, vanligt socker eller sotningsmedel
Kanel
Blanda havregryn med linfron. Hacka mandeln grovt och tillsatt till grynen. Blanda med vattnet och ror runt sa det blir lite klumpigt. Tillsatt ev. lite sott och kanel. Ganska mycket kanel. Hall ut blandningen i en langpanna och rosta ca 3o min i 200 grader varm ugn. Akta sa det inte branns!
Tillsatt russin och ev. torkat apple och lat svalna. Forvara torrt.
Voila, piece of cake! Lite lyxigt med mandel och torkat frukt, men sa ska det vara tycker jag.
Sen ats den mest som en helgmûsli ocksa, blir oftast havregrynsgrot till frukost pa vardagar!