Friday, March 9, 2007

Vår nästa vecka?




















DN.se publicerade under dagen följande på sin site:
"Våren har nu kommit till Stockholm, enligt SMHI:s vårkarta som uppdaterades i dag. Det blir riktigt fint vårväder från söndag och framåt, med upp emot tio grader varmt i stora delar av landet"

Wiiiihi, kan det verkligen vara sant? Sååå underbart!!








Systerklassikern nummer ett...

Men inför kvällens middag råder det givetvis inga som helst tvivel-världens bästa recept,
enkelt, supergott, hyfsat nyttigt och perfekt mättnad (det vill säga man behöver inte vänta med desserten...):

SARA OCH AGNES PAJ UTAN PAJDEG
Recept ursprunglingen från Vegomums.com, men har modiferats under åren (ja åren, de här har hängt med som fredagsmat ett bra tag...) för att nu se ut som följer...
3 ägg
1 burk lättkesella
100 g fetaost ( i tärningar)
3 tomter (hackade)
Svarta Oliver
Örtkryddor samt salt och peppar efter smak...

Tillagning:
Vispa ihop ägg och kesella. Blanda ner fetaost, oliver och tomater och krydda efter smak.

Gräddas i en mindre pajform i 225 grader ca 25-30 minuter. Serveras med sallad och balsamvinäger. Efter detta gärna en hallonsmoothie eller chokladglass (Idag blir det garanterat det senare, det är ju faktiskt fredag...)

Lördagsmiddagsfunderingar...

Marinerade kycklingspett med mangosalsa?

"Mitt blonda huvud svämmar över av idéer"

Rubriken ett citat av Ebba, som as usual är rätt på det!
http://www.resume.se/nyheter/2007/03/08/mitt-blonda-huvud-svammar-/index.xml

Har följt henne ända sen tiden på Expressen Fredag, och tycker verkligen hon är en bra inspirationskälla! Hon kör sin egen grej och jag tycker verkligen att hon förtjänar all framgång!
Vi behöver fler duktiga tjejer som tar för sig!

Bildtest

Ha ha YES, en mindre sak på to do-listan...

Fredagsdrömmar...

Är verkligen inne i en yogaperiod för tillfället.
Hittade det här fina collaget hos Hotspot;
http://hotspot.webblogg.se/231006200534_hitta_stilen__yoga_in_the_park.html
minst sagt inspirerande, vem vill inte mysa runt i Christy's fina yogaplagg?

Dock får man väl säga att en del andra plagg har högre prioritet inför våren...
Vårjacka skulle nu klassas som nummer 1 just nu, vad sägs om denna klassiker.
http://uk.burberry.com/pws/ProductDetails.ice?ProductID=2020942&colour=BEIGE
Den perfekta beiga trenchen, enligt mig iallafall...

Till nästa veckas "to do"-list: Lära mig hur man laddar upp webbilder på bloggen...

Wednesday, March 7, 2007

Boomerang-paradoxen


Hur kan det komma sig att Boomerang teoretiskt (alla fina bilder, kataloger, hemsidan...) alltid är så oerhört tilltalande, men butikerna såå tråkiga?

Jag menar, vem vill inte sitta här helt "scandinavian preppy" (genialt begrepp ju) med bästa tjejkompisen (Du och jag i sommar Maja): http://www.boomerang.se/CatalogueSpringSummer07swe/index.htm
Eller mysa runt i skärdgården med pojkvännen...(Krisoffer, om möjligt ännu snyggare på sommaren...): http://www.boomerang.se/CatalogueSpringSummer07swe/index.htm

Fin katalog har dem iallafall, kan beställas här för fina sommarvibbar iallafall...

Sommar


Var bara tvungen att lägga upp denna bild från Lenas landställe som jag hittade bland mina mottagna filer. Svenska sommarkvällar...åh, känns så himla avlägset nu när regnet smattrar...

Längta efter våren-soppa


Ok, blir verkligen en salig blandning här på bloggen, vad hände med enheltlighet...

Vi är iallalfall inne på tredje soppveckan nu, och även om det finns över 60o recept i den kategorin på Tasteline får man börja tänka till lite. Den här testade vi förra veckan efter mysig vända på stan. Verkligen jättegod!!


Vårgrön soppa

(modifierad version av ett recepat från ica.se)


1.5 purjolökar

2 msk smör

5 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

250 g haricots verts

250 g gröna ärter

1 dl Milda Mat

2 dl bubbelvin

Massor av oregano och timjan

Salt och svartpeppar efter smak


Tillagning:

Skölj, strimla och fräs purjolöken i smör i en stor kastrull. Tillsätt vatten, buljong, bönor, ärter och hackade örter. Koka i 3-5 minuter, tills bönor och ärtor är mjuka. Mixa till en slät puré.

Häll i vin och grädde. Låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar.