Thursday, April 26, 2007

Ostspätta med räkor och dill


Inte så kul med recept utan bilder, men dett blev så gott att maten var slut innan jag ens hann tänka på att plocka fram kameran. Recept ursprungligen från Annas nya mat.


För 2 personer:

8 spättafiléer

200g räkor

200g mjukost

2 msk mjölk

1 fiskbuljongtärning

Dill

Svartpeppar

4 msk vitt vin (vi hade en Riesling inköpt i Charmonix som passade bra)

Lite mjöl till redning


Blanda grovhackade räkor med mjuosten och mjölken och smaksätt med dill och svartpeppar.
Lägg ut spättafiléerna och fördela röran på dessa. Rulla ihop ordentligt och lägg i en traktörpanna. Smula över fiskbuljong och späd med lite vatten, vin och eventuellt lite grädde om det ser ut att vara för lite vätska. Koka under lock ca 6-10 min och fiska sedan upp spättan och red av såsen. Servera med extra dill och röd stenbitsrom, samt förslagsvis med fullkornscouscous och en sallad. Och extra Riesling i glasen... Tror att sockerärtor hade passat bra till också.

Verkligen väl värdigt en 10-månaders dag!
Bild: Denna fina närbild på dill hittade jag på fotobloggen. Är verkligen imponerad av folk som är duktiga på att fotografera. Även för att understyrka att denna rätt inte alls skulle bli samma sak om man skulle hoppa över dillen

No comments: